village at aspen park plaza

we were given the task of redesigning an existing shopping center plaza in conifer, colorado to attract more customers. reminiscent of a european open market and plaza, the elements are organized along two axes, a north-south axis and east-west axis centered between the two existing buildings. along the north-south axis are four symmetrical planting areas lined with kalon wood "stumps" for informal seating opportunities. additional seating as well as outdoor dining for restaurants is provided with 4-top tables and umbrellas centered between the planters. the planting design focuses on a layering of ornamental grasses and colorful perennials with year round appeal. organic and soft, the planting is designed to provide a rich contrast to the simple orthogonal hardscape.